عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 11 آذر 1391
بازدید : 1742
نویسنده :

اگر به شهرهای جنوبی و شهرهای دریایی رجوع کنید تازه می فهمید، لار مرکز لارستان بزرگ خیلی هم شهر خوش اب و هوایی است...



:: موضوعات مرتبط: سفرنامه ها , ,
:: برچسب‌ها: , لارستان بزرگ , سفرنامه لارستان , ,

تاریخ : جمعه 1 مهر 1391
بازدید : 2518
نویسنده : لارستان بزرگ

لارستان در نزهه القلوب حمدالله مستوفی

لار

لار ولايتي است نزديك كنار دريا و مردم انجا بيشتر تاجر باشند و سفر بر و بحر كنند و حاصلش غله و پنبه و اندكي خرما باشد (اندكي ميوه بود).

و اعتماد كلي به باران دارند و مردم او مسلمان باشند.

جويم ابي احمد

از ولايت ايراهستان است و ولايت ايراهستان از كوره اردشير خوره است و حومه ان را كوره رود خوانند.

گرمسيرست و ابش از كاريز و چاه بود. حاصلش غله و خرما بود.

و در ان ولايت قلعه ايست سميران خوانند. اهل انجا سلاح ورز باشند و پياده رو و راهزن.

_________________________________________________________________

پي نوشت:

نزهه القلوب حمدالله مستوفي قزويني در سال 740 هجري تاليف شده است. در اين دوره به واسطه توجه پادشاهان مغول سلطان محمد خدابنده (703-715) ابوسعيد (715-736)  به ثبت و ضبط فتوحان خويش و همچنين بواسطه تشويق خواجه رشيد الدين فضل الله و سرمشقي كه در حين تاريخ نويسي به معاصران و پيروان خود داد، چند تن از مورخان مهم پديد امدند.كه بزرگترين انها عبارتند از:حمدالله مستوفي صاحب تاريخ گزيده و نزهت القلوب در جغرافيا و ظفرنامه (دنباله شاهنامه فردوسي). اين كتاب زندگي مردم لارستان را در دوره مغول نشان مي دهد.

 



:: موضوعات مرتبط: لارنوشت , تاريخشناسي لارستان , سفرنامه ها , ,
:: برچسب‌ها: , لارستان کهن , لار در نزهت القلوب حمد الله مستوفی , جویم ابی احمد در نزهت القلوب حمد الله مستوفی , ,
تاریخ : پنج شنبه 13 ارديبهشت 1392
بازدید : 2143
نویسنده : لارستان بزرگ

لار در سفرنامه جملی کارری

... روز دوشنبه به كاروانسراي "چارتلخ" رسيديم ... منازل ديگر ما به ترتيب كاروانسراي دهكده " ددمبا " كاروانسراي " بنارو " و يا " بنارويه " بودند.

كوهستان دارات در شرق دهكده بنارويه به چشم مي خورد ... بين " بلي " و " لار "در كاروانسراهاي " پاكوتل " و " داكو " استراحت كرديم.

در لار و بندرلنگه

" لار " مركز ولايت است، شهري است بر زمين هموار و محاط از كوهها، خانه هايش گلي است و قلعه اي دارد كه ديوارهايش به زور بر پاي ايستاده اند. بازارش طاقدار و داراي چهارسويي با گنبدي بزرگ است.

__________________________________________________________________________

پي نوشت:

جملي كارري جهانگرد ايتاليايي در سال 1105 ه.ق از طريق جلفا به ايران امد و در مسير خود از شهرهاي تبريز، قم، اصفهان،...شيراز و بندرلنگه عبور كرد و در سفرنامه خود از اداب و رسوم مردم اين شهرها، خوراك و پوشاك انها و مراسم جشن و يا عزا به تفصيل مطالبي نوشته است.



:: موضوعات مرتبط: سفرنامه ها , ,
:: برچسب‌ها: , سفرنامه ها , سفرنامه هاي لارستان , لار در سفرنامه جملي كارري , ,
تاریخ : پنج شنبه 2 فروردين 1390
بازدید : 2585
نویسنده : لارستان بزرگ

در شهر لار ...

" لار " پايتخت ايالتي به همين اسم است كه سابقا مملكت پادشاه نشين لقب داشته است. وسعت اين شهر متوسط است و از اطراف كوه هاي بلند بر ان فشار اورده اند و خود شهر در گرداگرد تپه اي بنا شده كه بالاي ان قلعه اي سنگي دارد كه محل ساخلوي قشون پادشاه ايران است.

هواي اين مملكت خيلي گرم است و اب ديگري غير از اب باران ندارد، كه در انبارها ذخيره مي نمايند و هر وقت مي گشايد مانند سيل به يك طرف شهر جاري مي شود و از دو طبقه كه با سنگ ساخته اند، چون ابشار مي ريزد و در شهر و اطراف شهر، درخت خاصه نخل و بعضي اشجار گرمسيري زياد است، و در باغ ها و كوهستان عده زيادي درخت نارنج ديده مي شود.

در لار دو كاروانسرا بيشتر ديده نمي شود، يكي در شهر كه خوب ساخته نشده و ديگري منتها اليه شهر طرف هرمز كه بالنسبه راحت تر است. اگر در موقع بارندگي پر از اب نشود، گاهي بايد چندين روز انتظار كشيد تا اب ان بيرون برود و قابل سكني بشود.

به همين جهت فرنگي هاي مسافر در منزل هلندي ها كه در اخر شهر خانه دارند، منزل مي كنند. هلندي ها مجبورند كه در لار خانه داشته باشند، براي اينكه بارهاي ابريشمشان كه از اصفهان مي ايد در انجا بايد پايين اورده شترها را عوض كنند، زيرا شتر هر ولايتي نبايد از ولايت خود تجاوز كند،

به علاوه شترهايي كه از اصفهان مي ايند طاقت گرما ندارند و بايد بارهاشان را تسليم شترهاي گرمسيري بدهند. نظر به اين احتياج اغلب حاكم لار مدتهاي مديد انها را معطل مي كند تا شتر تازه برايشان حاضر نمايد و اين موضوع موجب خسارت زياد براي انها مي شود.

زيرا كشتي هايشان كه در هرمز منتظر بارگيري ابريشم هستند، هر روز مبالغ گزاف خرج دارند و هيچ چاره براي اين كار ندارند، مگر اينكه مبلغي به حاكم لار نياز كنند تا زودتر شتر به انها برساند و لوازم حركتشان را فراهم نمايد.

در يكي از سفرهاي خود در مصاحبت " مسيو كنستان " رئيس كمپاني هلندي بوديم، پانزده روز در لار مانديم چون هوا هنوز خيلي گرم بود و كشتي هاي معهود وارد بندر هرمز نشده بودند، ما ترجيح داديم كه در لار توقف نماييم تا خبر ورود كشتي ها برسد.

______________________________________________________________________________

‍پي نوشت:

1_ژان باپتيست تاورنيه (1606-1689م) را پژوهشگران يكي از بزرگترين سياحان قرن 11 هجري (قرن هفدهم ميلادي) مي دانند كه در فاصله سالهاي 1401ه.ق-1665م)به روزگار سلطنت شاه سليمان صفي و شاه عباس دوم حداقل شش بار به ايران مسافرت نمود.

2_ تاورنيه مطالب ارزنده اي راجع به ايران از خود باقي گذاشته است كه از حدود سفرنامه هاي معمولي تجاوز كرده است، زيرا او با نظري دقيق نسبت به همه امور، از بزرگترين مسائل تا كوچكترين انها توجه كرده و با صراحت و صداقت انچه ديده و در اطرافش گذشته به رشته تحرير دراورده است.

3_بدون شك تاورنيه از سياحان همزمان و جهانگردان بعد از خود ارزش بيشتري دارد. زيرا تعداد مسافرتها و اقامتش در هر يك از اين سفرها بيشتر از ديگران بوده است و حق تقدم او نسبت به جهانگردان ان زمان حتي شاردن او را برتر مي سازد.

 



:: موضوعات مرتبط: سفرنامه ها , ,
:: برچسب‌ها: "لارستان"لار"سفرنامه تاورنیه"کاروانسراها"هلندی های لار"کشتی های ابریشم" ,
تاریخ : پنج شنبه 3 دی 1391
بازدید : 2369
نویسنده : لارستان بزرگ

لار در سفرنامه جوزافا باربارو (صفويه)

در سوم اوريل 1474 (879 هجري) باربارو بازرگان ونيزي به خاك ايران وارد شد. باربارو تا سال 880 هجري (1478ميلادي) در ايران به سير و سفر مشغول بود و بعد به دلايلي صلاح خود در ان ديد كه به اروپا بازگردد.

باربارو ما را از هرمز به لار مي برد و مي نويسد:

" اگر در طول ساحل هرمز بازگردي و به سير و سياحت ادامه دهي مي رسي به شهري به نام لار كه شهري است بزرگ و خوب و مركز مال التجاره.

نزديك به دو هزار خانه دارد و كساني كه در خليج فارس سير و سفر مي كنند، از اين شهر مي گذرند و به اساني در ان فرود مي ايند.



:: موضوعات مرتبط: سفرنامه ها , ,
:: برچسب‌ها: , سفرنامه لارستان , لار در سفرنامه جوزافا باربارو , ,
تاریخ : 1 آبان 1389
بازدید : 3556
نویسنده : لارستان بزرگ


:: موضوعات مرتبط: سفرنامه ها , ,

تعداد صفحات : 1
صفحه قبل 1 صفحه بعد


زمین باقی می ماند اما انسان فانی است،انسان به جهان چشم می گشاید،اما دوباره در قعر خاک مدفون می گردد.زندگی بس کوتاه است،اما جهان در مکان جاوید خود پایدار باقی می ماند. partnering with Indigenous peoples to Defend their Lands، Languages، and Cultures

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان استان من لارستان و آدرس bazigar.Loxtarin.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار می گیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com